Se encuentra usted aquí

Indukern recepta valor

A continuació us adjuntem un article publicat a "EL PERIÓDICO DE CATALUNYA" el dia d'avui. Ens sentim orgullosos de formar part del seu equip. La nostra més sincera enhorabona a tots els que ho fan possible.

El grup de la família Díaz-Varela preveu que les vendes creixin el 10% aquest any, després de fer-ho el 2% el 2014, fins a 692 milions. La companyia es bolca en els productes propis

Encara que no només està present en el sector farmacèutic, sinó també en el de la salut animal i la química industrial, el Grupo Indukern ja té la seva recepta: apostar pels productes propis amb més valor afegit i internacionalitzar-se més. És una forma de mantenir les tesis d'apostar pel creixement del fundador, José Luis Díaz-Varela, i pare del vicepresident executiu, Raúl, i dels altres dos germans Daniel i Tamara, també directius i consellers del grup.

Aquest any, la previsió és créixer el 10% en facturació, fins a més de 750 milions d'euros. L'any passat, les vendes van ser de 692 milions, amb una alça del 2,18%, i el resultat d'explotació va ser de 50 milions, davant dels 60 del 2013. L'empresa justifica els menors resultats per «l'erosió de preus en el mercat de genèrics», una de les seves especialitats, que va tractar de pal·liar amb el llançament de nous productes. També hi va influir la pèrdua d'alguns contractes amb tercers i el tipus de canvi.

El creixement es va experimentar en totes les divisions. De la facturació total, el 59% es va vendre a l'estranger. Dins del grup, Indukern, dedicada a la distribució i comercialització de química fina, va arribar a unes vendes de 444 milions, l'1% més que en l'exercici anterior, amb una aposta més important pel valor afegit i el 66% de les vendes a l'exterior. La companyia va passar a controlar el 100% de la seva filial brasilera i pretén seguir impulsant les divisions d'aromes i fragàncies, química industrial i veterinària i nutrició animal.

Calier, especialitzada en salut animal, va sumar unes vendes de 96 milions, amb una alça del 6% i el 84% fora d'Espanya. El gruix del creixement va ser a Llatinoamèrica. Finalment, Kern Pharma, la filial farmacèutica i amb menys pes internacional per ser la firma més jove, va registrar unes vendes de 171 milions, el 5% més. Díaz-Varela va destacar el ritme de llançament de productes, amb 31, i de presentacions, amb 54; així com l'adquisició de Gynea Laboratorios, dedicada a salut de la dona.

El vicepresident, que va presentar els resultats, va descartar l'opció de col·locar una part del capital del grup a borsa. «Som una empresa familiar, amb els trets positius i menys positius que això pugui tenir. Forma part del nostre ADN», va afirmar. El gruix de la recerca i desenvolupament (R+D) del grup es concentra en Calier i Kern Pharma, amb entre el 5% i el 10% de les vendes, va explicar.

Díaz-Varela no va aventurar en quin exercici arribaran als 1.000 milions de facturació perquè malgrat que els guia el creixement, la seva aposta és més valor afegit, fins i tot a costa de volum.

Alarcón, 15 08301 - Mataró - Tel. 93 128 35 08

General Pardiñas, 42 28001 - Madrid - Tel. 91 025 93 55